Fővárosi Vízművek ügyfélszolgálat - Blue Cube irodaház

Cím: Budapest XIII. Váci út 182.  (térkép, utcanézet lejjebb)


Szolgáltatások
időpont egyeztetetés kivizsgálás, mérőcsere céljából
Mérőállás bejelentéshez (diktáláshoz) a 06 80 200 777 telefonszámot lehet hívni, amely vezetékes számról ingyenesen hívható. Mobilhálózatból hívható szám: 06 1 450 2777.
vízmérő rendkívüli hitelesítésének kérelme
A Fővárosi Vízművek vízszerelő szolgáltatást is nyújt, amely teljeskörű megoldást kínál belső víz- és szennyvízhálózati hibaelhárítási, javítási és karbantartási munkálatok elvégzésére. A szolgáltatás megrendelhető a 06 1 247 7777-es telefonszámon.
mellékszolgáltatási szerződés átvétel, cseredokumentációk átvétele, újraindítás,
kártérítési igény bejelentése
részszámla-érték módosítása - részérték abban az esetben kerül számlázásra, amennyiben a részértékes időszakban mérőállás rögzítés nem érkezik az ügyféltől
részletfizetési megállapodás kötése
Vízfolyással, illetve a Vízművek karbantartási kötelezettségébe tartozó szerelvényekkel, mérőkkel kapcsolatos hibabejelentéssel a 06 80 247 247-es telefonszámot lehet hívni a nap 24 órájában.
felhasználó személyében történő változást bejelentő, igazoló dokumentumok átvétele
méltányossági és jóváírási kérelmek
számlamásolat, tartozás igazolás, fogyasztás igazolás kiállításának kérelme
A vízdíjfizető (tulajdonos vagy bérlő) személyének, vagy a vízdíjfizető adataiban történt változást 15 napon belül szükséges jelezni. Öröklés esetén az örökösnek, az elhalálozás tényét legkésőbb a tudomásra jutástól 60 napon belül kell bejelentenie.
A Vízművek munkatársai minden esetben előzetes írásos értesítést követően keresik fel az ügyfeleket, arcképpel és sorszámmal ellátott igazolvány felmutatásával igazolva magukat. Előzetes értesítés nélkül kizárólag rendkívüli helyzetben – például vízhiány esetén – csöngetnek be a lakásokba. A Fővárosi Vízművek munkatársai a helyszínen semmilyen esetben sem kérnek, illetve vesznek át készpénzt a fogyasztóktól.
más felhasználó, elkülönített vízhasználó szabálytalan vízvételezésére vonatkozó bejelentés
vízszolgáltatással, szolgáltatóval vagy ügyintézési folyamattal kapcsolat információkérés
vízminőséggel kapcsolatos bejelentés - Ha valakit aggaszt az általa használt víz minősége, esetleg további kérdési vannak a társaság által szolgáltatott víz minőségéről, a munkatársak készséggel nyújtanak további tájékoztatást.
locsolási vízmérő hozzájárulás vagy megállapodás átvétel - az ügyfelek választhatják a locsolási vízmérő beszereltetésének lehetőségét, így az azon mért mennyiséget nem kell kiegyenlíteniük a szennyvízelvezetés vagy a szennyvízszállítás díjából.
Időpontfoglalásra is lehetőség van a Vízművek weboldalán.
A Fővárosi Vízművek Zrt. Központi ügyfélszolgálati irodáján készpénzes és bankkártyás befizetésre is lehetőség van.
számlázással, befizetéssel kapcsolatos ügyintézés, információkérés, bejelentés
panaszbejelentés - Minden nagy szervezet működése során előfordulhatnak olyan esetek, amelyekkel kapcsolatban az ügyfelek megalapozott panasszal élhetnek. Panasz esetén az bejelentést lehet tenni az ügyfélszolgálati elérhetőségeken.
A telefonos ügyfélszolgálaton felül mérőállást az online ügyfélszolgálaton, illetve a telefonos applikáción keresztül is be lehet jelenteni.
hibabejelentés - Ha a lakáson belül történt csőtörés, vagy részleges vízhiány, az nem tartozik a Vízművek karbantartási kötelezettségébe, érdeklődjön a közös képviselőnél, vagy kérje vízszerelő segítségét. A Fővárosi Vízművek csak közterületi, vagy bekötési mérőnél 10 cm-es szakaszt követő, maximum a belső elzáróig terjedő szakaszon található, a társaság illetékességébe tartozó hibákat állíthatja helyre.
Elfolyó víz ellenőrzéshez legtöbbször nem szükséges szakember, azt bárki könnyedén elvégezheti: először is minden csapot gondosan el kell zárni, majd ellenőrizni kell, hogy nem csöpög-e valamelyik csap, illetve nem szivárog-e a WC-tartály. Miután valamennyi csapot elzártuk, nézzük meg a fővízmérőt: tökéletes zárás esetén a vízmérő mutatójának mozdulatlanul kell állnia. Ha a vízmérő piros mutatója, illetve számjelzéses mérőnél a fekete csillagkerék továbbra is forog, akkor biztos lehet benne, hogy a vezeték valahol szivárog.

Általános nyitvatartás munkaszüneti napok
Hétfő8.00 - 16.00
Kedd8.00 - 16.00
Szerda8.00 - 16.00
Csütörtök8.00 - 20.00
Péntek8.00 - 14.00
Szombat
Vasárnap


Budapest 13. kerületében ezen a környéken általában fizetős a parkolás, ezért valószínűleg a fenti Fővárosi Vízművek ügyfélszolgálat utcájában is. Ha autóval érkezik, akkor erre érdemes odafigyelni, illetve előzetesen ellenőrizni, hogy a Fővárosi Vízművek ügyfélszolgálat környékén van-e lehetőség parkolásra (13. kerületi parkolók, parkolóházak). A fizetős parkolást a hétvégék és az ünnepnapok módosíthatják, ilyenkor gyakran ingyenes a parkolás az egyébként fizetős területeken.

BKV megállók

Budapest 13 kerületében a fenti Fővárosi Vízművek ügyfélszolgálat közelében az alábbi BKV járatoknak vannak megállói (kattintson a járat számára a megállók megtekintéséhez):

  • metró: M3 (kék metró)
  • busz: 15, 105, 210B, 210
Térkép

A Fővárosi Vízművek ügyfélszolgálat helye térképen (a megjelenített hely egyes esetekben csak hozzávetőleges):




 



Kapcsolat Adatvédelem