Markusovszky Kórház‎

Cím: 9700 Szombathely Markusovszky Lajos utca 3  (térkép, utcanézet lejjebb)


Szolgáltatások
Térdsebészeti Szakrendelés
Központi CT Diagnosztika
UH Szakambulancia
Logopédia
Mammográfia
Kardiológiai Szakambulancia - A kardiológia a belgyógyászat egyik ága, mely a szív és az erek betegségeivel foglalkozó tudományág.
Neuroszonológiai Szakambulancia
Felnőtt és Gyermek Fül-Orr-Gégészeti Szakrendelések - A fül-orr-gégészet az orvostudomány azon ága, melyhez a szájüreg és a nyálmirigyek, a garat, a gége megbetegedései, a hangképzési zavarok, az allergiás panaszok, a halló- és egyensúlyozó szervünk, az orr és melléküregei valamint a szaglás és ízérzés tartoznak.
Központi Radiológia Járóbeteg Szakrendelés
Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Szakambulancia
Audiológiai Szakrendelés- Az audiológia az a fül-orr-gégészeti szakterület, mely a hallással, a halláscsökkenések diagnózisával és szűrésével foglalkozik.
Elektroterápia
Központi UH Diagnosztika
Gyermek Ortopédiai Szakrendelés - Az ortopédia a tartó- és mozgató szervrendszer veleszületett és szerzett elváltozásaival foglalkozó orvosi tudományág.
Belgyógyászati Szakrendelés - A belgyógyászat az orvostudomány talán legösszetettebb szakterülete, mely számos speciális szakirányt foglal magában. A belgyógyász feladata, hogy általános, nem egyértelmű tünetek esetén a kivizsgálást megkezdje, és a diagnózis felállítását követően a gyógykezelést elindítsa, vagy –amennyiben szükséges- speciális szakrendelésre irányítsa a beteget a lehető legszakszerűbb ellátás céljából.
Allergológiai és Rhinológiai Szakambulancia - Az allergológia az orvostudomány allergiás betegségek diagnosztikájával és kezelésével foglalkozó ága. Az allergia túlérzékenységet jelent: az immunrendszer egy túlzott reakciója olyan anyagokra, melyek normális körülmények között semmilyen választ nem váltanak ki a szervezetből.
UH Szakrendelés
Érsebészeti Szakambulancia - Az érsebészet az erek, elsődlegesen az artériák és a vénák megbetegedéseinek kezelésével foglalkozik. Ebbe a körbe tartozik az érszűkület, a visszeresség, az értágulatok, a trombózis és a mélyvénás trombózis utáni tünetek diagnosztizálása, azok kezelése.
Szemészeti osztály - A szemészet a szem felépítésével, működésével és betegségeivel foglalkozó szakterület.
Angiológiai Szakrendelés
MR Diagnosztika
Pszichiátriai osztály - A pszichiátria a mentális zavarok diagnosztizálásával, kezelésével és megelőzésével foglalkozik, a lelki betegségek biológiai alapjait vizsgálja, az idegrendszeri átvivőanyagok (ún. neurotranszmitterek) módosulásait célozza meg a pszichés zavarok kezelésében. A pszichiáter olyan orvos, aki rendelkezik pszichiátriai szakképesítéssel.
Onkológiai Gondozó - Az onkológia a jó és rosszindulatú daganatos betegségek kutatásával, diagnosztikájával, kezelésével és gyógyításával foglalkozó orvostudományi ág.
Extrapyramidális Szakambulancia
Baleseti Sebészeti Szakrendelés
Onkológiai Szakrendelés - Az onkológia a jó és rosszindulatú daganatos betegségek kutatásával, diagnosztikájával, kezelésével és gyógyításával foglalkozó orvostudományi ág.
Felnőtt Ortopédiai Szakrendelés
Gyermekfogászat - A fogászat az orvoslásnak azon ága, amely a szájüreg és a rágómechanizmusok betegségeinek és elváltozásainak diagnosztizálásával, megelőzésével és kezelésével foglalkozik.
Fizioterápiás Osztály
Gyermekambulancia
Tüdőgyógyászati Szakambulancia - A tüdőgyógyászat a légutak és a tüdő megbetegedéseivel foglalkozik, idetartozik az asztma és az allergia kezelése is. A tüdő betegségei sok esetben más szervek betegségeivel együtt fordulnak elő, gyakran a keringési rendszert is érintik.
Fogszabályozás
Gyermekbõrgyógyászati szakrendelés - A bőrgyógyászat a bőrünk egészségével foglalkozó tudományág. A bőrünk egy nagyon sokrétű feladatot ellátó, bonyolult szerv, melynek működése sok szempontból pótolhatatlan. Állapota tükrözi belső egyensúlyunkat, betegségei amellett, hogy kellemetlenek, jól láthatóak és feltűnőek is, nemcsak egészségi-, hanem esztétikai- és lelki problémát is jelenthetnek.
Rehabilitációs Szakambulancia
Gnathológia
Szájsebészet, Dentoalveolaris Sebészet
Diabetológia - A diabetológia a diabétesszel, vagyis a cukorbetegséggel és annak megelőzésével, gyógyításával foglalkozó orvosi tudományág. A cukorbetegség a szervezet anyagcseréjének krónikus megbetegedése. Az elnevezés az egyik főtünetre, a cukor vizelettel való fokozott kiválasztására és a megemelkedett vizeletmennyiségre utal.
Bőr- és Nemibeteg Gondozó Szakrendelés
Foniátriai Szakambulancia
Általános Sebészeti Szakrendelés
Mellkassebészeti Ambulancia
Traumatológiai osztály - A traumatológia a balesetekből származó vagy erőszak által szerzett sérülésekre és sebekre, valamint ezek kezelésére és gyógyítására specializálódott orvosi szakirány.
Stroke Szakambulancia
Gasztroenterológiai Szakrendelés - A gasztroenterológia a belgyógyászatból önállósodott orvosi szakterület, ami az emésztőrendszerrel , illetve annak betegségeivel foglalkozik.
Proctológiai Szakambulancia
Onkológiai Szakambulancia - Az onkológia a jó és rosszindulatú daganatos betegségek kutatásával, diagnosztikájával, kezelésével és gyógyításával foglalkozó orvostudományi ág.
Onkoradiológiai és Sugárterápiás Szakrendelés
Kardiológiai Szakrendelés - A kardiológia a belgyógyászat egyik ága, mely a szív és az erek betegségeivel foglalkozó tudományág.
Post-COVID Ambulancia
Andrológia Szakrendelés
Idegsebészeti Szakambulancia
Endokrinológiai Szakrendelés - Az endokrinológia az orvostudomány azon ága, amely a belső elválasztású mirigyek betegségeivel és rendellenességeivel foglalkozik.
Reumatológiai osztály - A reumatológia a belgyógyászat egyik szakága, amely a mozgásszervek – gerinc és ízületek – nem traumás eredetű megbetegedésére specializálódik.
Tüdőszűrés
Neuroimmunológiai Szakambulancia - Az immunológia a szervezet védekező rendszerét, az immunrendszert vizsgáló és gyógyító orvosi tudományág. Az immunrendszer megfelelő működése alapvető fontosságú az egészséges mindennapokban, rendellenes működése azonban nagy károkat okozhat az egész szervezetben. Az immunológus szakorvos feladata az immun-eredetű betegségek feltárása, diagnosztizálása és kezelése. Sok esetben más orvostudományi szakágakkal együttműködve közösen szükséges a páciens gondozása.
Fejfájás Szakambulancia
Gyógytorna - A gyógytorna olyan fizioterápiás módszer, amellyel az egyes mozgásszervi panaszokat, sérüléseket hatékonyan lehet kezelni.
Immunológiai Szakrendelés - Az immunológia a szervezet védekező rendszerét, az immunrendszert vizsgáló és gyógyító orvosi tudományág. Az immunrendszer megfelelő működése alapvető fontosságú az egészséges mindennapokban, rendellenes működése azonban nagy károkat okozhat az egész szervezetben. Az immunológus szakorvos feladata az immun-eredetű betegségek feltárása, diagnosztizálása és kezelése. Sok esetben más orvostudományi szakágakkal együttműködve közösen szükséges a páciens gondozása.
Vállsebészeti Szakrendelés
Urológiai Szakambulancia - Az urológia mindkét nemnél a szervezet méregtelenítésében fontos szerepet játszó vizelet elválasztó és elvezető rendszer (vese, vesevezeték, húgyhólyag, húgycső), valamint a férfi nemi szervek (herék, mellékherék, prosztata, ondóvezeték és ondóhólyag, hímvessző, járulékos nemi mirigyek) megbetegedéseivel foglalkozó szakterület.
Bőrgyógyászat - A bőrgyógyászat a bőrünk egészségével foglalkozó tudományág. A bőrünk egy nagyon sokrétű feladatot ellátó, bonyolult szerv, melynek működése sok szempontból pótolhatatlan. Állapota tükrözi belső egyensúlyunkat, betegségei amellett, hogy kellemetlenek, jól láthatóak és feltűnőek is, nemcsak egészségi-, hanem esztétikai- és lelki problémát is jelenthetnek.
Foglalkozás-egészségügyi Szakellátás - A foglalkozás-egészségügyi vizsgálat célja a munkahelyi egészségügyi problémák és veszélyforrások azonosítása, megelőzése, valamint kezelése, ami végső soron javítja a munkaerő jólétét és növeli a termelékenységet.
Hypertonia Szakambulancia
Neurofiziológiai Szakambulancia
Molekuláris Patológia
Nephrológia Szalambulancia
Klinikai Onkológiai Szakambulancia - Az onkológia a jó és rosszindulatú daganatos betegségek kutatásával, diagnosztikájával, kezelésével és gyógyításával foglalkozó orvostudományi ág.
Urológiai Szakrendelés - Az urológia mindkét nemnél a szervezet méregtelenítésében fontos szerepet játszó vizelet elválasztó és elvezető rendszer (vese, vesevezeték, húgyhólyag, húgycső), valamint a férfi nemi szervek (herék, mellékherék, prosztata, ondóvezeték és ondóhólyag, hímvessző, járulékos nemi mirigyek) megbetegedéseivel foglalkozó szakterület.
Általános Neurológiai Szakrendelés - A neurológia a központi és perifériás idegrendszer szerkezeti és funkcionális betegségeinek diagnosztizálásával és kezelésével foglalkozik.
Nőgyógyászati Szakambulancia - A nőgyógyászat a női nemi szervek betegségeivel és azok kezelésével foglalkozik. A rendszeres nőgyógyászati szűrővizsgálat még akkor is elengedhetetlen, ha a páciens panaszmentes.
Vizelettartási Szakambulancia
Tüdőgyógyászati Szakrendelés - A tüdőgyógyászat a légutak és a tüdő



A Markusovszky Kórház fő célja az ellátott páciensek és dolgozóinak megelégedettsége érdekében az ellátási tevékenységek (prevenció, diagnosztika, terápia, rehabilitáció) minőségének folyamatos fejlesztése. Központi telefonszám: 06 94 / 311 542

Térkép

A kórház, klinika, magánklinika helye térképen (a megjelenített hely egyes esetekben csak hozzávetőleges):




 



Kapcsolat Adatvédelem