Szent János Kórház

Cím: 1125 Budapest, Diósárok út 1  (térkép, utcanézet lejjebb)


Szolgáltatások
Traumatológiai baleseti ambulancia és szakrendelő - A traumatológia a balesetekből származó vagy erőszak által szerzett sérülésekre és sebekre, valamint ezek kezelésére és gyógyítására specializálódott orvosi szakirány.
Szülészeti nőgyógyászati osztály szakrendelés és szakambulancia
Gyermekosztály szakrendelés és szakambulancia
Budai Családközpontú Lelki Egészség Centrum szakrendelés és szakambulancia
Reumatológiai szakrendelés - A reumatológia a belgyógyászat egyik szakága, amely a mozgásszervek – gerinc és ízületek – nem traumás eredetű megbetegedésére specializálódik.
Ortopéd-traumatológiai osztály szakrendelés és szakambulancia - Az ortopédia a tartó- és mozgató szervrendszer veleszületett és szerzett elváltozásaival foglalkozó orvosi tudományág.
Mozgásszervi rehabilitációs osztály szakrendelés és szakambulancia
Idegsebészeti osztály szakrendelés és szakambulancia
II. belgyógyászati- diabetológiai osztály szakrendelés és szakambulancia
Szemészeti szakrendelés és szakambulancia - A szemészet a szem felépítésével, működésével és betegségeivel foglalkozó szakterület.
Urológiai-sebészeti szakrendelés és szakambulancia - Az urológia mindkét nemnél a szervezet méregtelenítésében fontos szerepet játszó vizelet elválasztó és elvezető rendszer (vese, vesevezeték, húgyhólyag, húgycső), valamint a férfi nemi szervek (herék, mellékherék, prosztata, ondóvezeték és ondóhólyag, hímvessző, járulékos nemi mirigyek) megbetegedéseivel foglalkozó szakterület.
Allergia Szakrendelő - Az allergológia az orvostudomány allergiás betegségek diagnosztikájával és kezelésével foglalkozó ága. Az allergia túlérzékenységet jelent: az immunrendszer egy túlzott reakciója olyan anyagokra, melyek normális körülmények között semmilyen választ nem váltanak ki a szervezetből.
I. és XII. kerületi onkológiai szakrendelő és onkológiai gondozó - Az onkológia a jó és rosszindulatú daganatos betegségek kutatásával, diagnosztikájával, kezelésével és gyógyításával foglalkozó orvostudományi ág.
Barlangterápia – Szemlő-hegyi-barlang
I. belgyógyászati osztály szakrendelés és szakambulancia - A belgyógyászat az orvostudomány talán legösszetettebb szakterülete, mely számos speciális szakirányt foglal magában. A belgyógyász feladata, hogy általános, nem egyértelmű tünetek esetén a kivizsgálást megkezdje, és a diagnózis felállítását követően a gyógykezelést elindítsa, vagy –amennyiben szükséges- speciális szakrendelésre irányítsa a beteget a lehető legszakszerűbb ellátás céljából.
Sebészeti szakrendelés és szakambulancia
Budai Meddőségi Centrum szakrendelés és szakambulancia
Támasz Pszichiátriai Gondozó - A pszichiátria a mentális zavarok diagnosztizálásával, kezelésével és megelőzésével foglalkozik, a lelki betegségek biológiai alapjait vizsgálja, az idegrendszeri átvivőanyagok (ún. neurotranszmitterek) módosulásait célozza meg a pszichés zavarok kezelésében. A pszichiáter olyan orvos, aki rendelkezik pszichiátriai szakképesítéssel.
Gyermeksebészeti és traumatológiai osztály szakrendelés és szakambulancia - A traumatológia a balesetekből származó vagy erőszak által szerzett sérülésekre és sebekre, valamint ezek kezelésére és gyógyítására specializálódott orvosi szakirány.
Krónikus belgyógyászati osztály szakrendelés és szakambulancia
Neurológiai osztály – Stroke Centrum szakrendelés és szakambulancia
Pszichiátriai gondozó (XII. ker.) - A pszichiátria a mentális zavarok diagnosztizálásával, kezelésével és megelőzésével foglalkozik, a lelki betegségek biológiai alapjait vizsgálja, az idegrendszeri átvivőanyagok (ún. neurotranszmitterek) módosulásait célozza meg a pszichés zavarok kezelésében. A pszichiáter olyan orvos, aki rendelkezik pszichiátriai szakképesítéssel.
Tüdőgondozó Intézet és Szűrőállomás
III. belgyógyászati kardiológiai osztály szakrendelés és szakambulancia
Fül-orr-gége és Szájsebészeti osztály szakrendelés és szakambulancia



Telefon: 4584500

BKV megállók

Budapest 12 kerületében a fenti kórház, klinika, magánklinika (Szent János Kórház) közelében az alábbi BKV járatoknak vannak megállói (kattintson a járat számára a megállók megtekintéséhez):

  • villamos: 56A, 56, 59B, 59, 60, 61
  • busz: 5, 22, 22A, 60B, 60A, 91, 128B, 128, 129, 155, 156, 222
Térkép

A kórház, klinika, magánklinika helye térképen (a megjelenített hely egyes esetekben csak hozzávetőleges):




 



Kapcsolat Adatvédelem